Podstawowym elementem ograniczania marnowania żywności jest planowanie i kupowanie takiej ilość jedzenia, jaką jesteśmy w stanie spożyć. Ważne jest także właściwe jej przetwarzanie. W naszych domach najczęściej marnują się produkty z krótkim terminem przydatności: warzywa, owoce, mięso, ale przede wszystkim pieczywo.
Fot. pixabay.com
Pliki dźwiękowe
25.06.2025 Zyj zdrowo




![Dom stanął w płomieniach. Oszacowano straty [ZDJĘCIA] 4 EAttachments9218869b37f0e65bf582194665a1117aaedddbe xl](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2025/12/EAttachments9218869b37f0e65bf582194665a1117aaedddbe_xl-350x250.jpg)
![Bogdanka LUK Lublin liderem na koniec rundy! [ZDJĘCIA] 5 EAttachments9219340554713f4bf829be268f0f25c03443ccb xl](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2025/12/EAttachments9219340554713f4bf829be268f0f25c03443ccb_xl-350x250.jpg)





