Festiwal kawy, czekolady i herbaty trwa w Lubelskim Centrum Konferencyjnym. Swoją ofertę prezentują wystawcy z całej Polski. W programie imprezy są także warsztaty i pokazy mistrzów, dyskusje oraz degustacje czekolady, kawy i herbaty.
Receptę dobrej kawy zdradza współorganizator festiwalu Kacper Niedziałek. – W dobrej kawie najważniejsza jest woda. Może nie wydaje się to aż tak ważne, ale nawet jeśli będziemy mieli najlepszą, najdroższą kawę i jeśli będziemy mieli złą wodę, to po prostu ta kawa nam nie wyjdzie. Drugi element – albo kawa, czyli ziarno, jakie kupimy, albo osoba zaparzająca. Czyli czy wiem, jak ją zaparzyć? Czy mam jakąś metodę, którą parzę: czy zwykłą „zalewajkę”, czy w ekspresie? Ważne jest, żebym wiedział, co robię i jak mam to zrobić.
CZYTAJ: Odpoczynek połączony z nauką. Archeologiczny weekend na Zamku [ZDJĘCIA]
Wstęp na festiwal jest bezpłatny. W niedzielę (03.09) wydarzenie odbędzie się w godzinach 10.00-16.00.
SaB / opr. WM
Fot. Piotr Michalski / Sandra Bochyńska
Pliki dźwiękowe
Kacper Niedziałek

![Lublin: spotkanie miłośników kawy, czekolady i herbaty [ZDJĘCIA] 1 kawa 1 2023 09 02 204306](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2023/09/kawa_1-2023-09-02-204306-750x375.jpg)
![Lublin: spotkanie miłośników kawy, czekolady i herbaty [ZDJĘCIA] 2 kawa 2.jpg](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2023/09/kawa_2-2023-09-02-204309.jpg?size=md)






![Ośrodek w Załuczu otrzymał specjalny samochód do przewozu osób z niepełnosprawnościami [WIDEO] 3 EAttachments91845762df8581bec35364732da0b3157283718 xl](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2025/12/EAttachments91845762df8581bec35364732da0b3157283718_xl-350x250.jpg)








