Większość z nas nie wyobraża sobie wigilijnego stołu bez potraw z karpia. Zdecydowanie wyparł on na przestrzeni kilku wieków, a już zwłaszcza w minionym, ryby takie jak leszcz, karaś czy szczupak. Do spółki ze śledziem dominuje w wigilijnym menu, a biorąc pod uwagę ceny ryb innych gatunków i nasze przywiązanie do tradycji, ten duet może jeszcze przez długie lata dostarczać nam bogactwa kulinarnych doznań.
JB
Fot. archiwum
Pliki dźwiękowe
23.12.2024 Kalkulator





![Maciej Miecznikowski ma dla nas muzyczny prezent pod choinkę [POSŁUCHAJ ROZMOWY] 5 EAttachments921590378ed62f09e30b9a6af893e505949d724 xl 1](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2025/12/EAttachments921590378ed62f09e30b9a6af893e505949d724_xl-1-350x250.jpg)
![Maciej Miecznikowski ma dla nas muzyczny prezent pod choinkę [POSŁUCHAJ ROZMOWY] 6 EAttachments921590378ed62f09e30b9a6af893e505949d724 xl](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2025/12/EAttachments921590378ed62f09e30b9a6af893e505949d724_xl-350x250.jpg)




