Większość z nas nie wyobraża sobie wigilijnego stołu bez potraw z karpia. Zdecydowanie wyparł on na przestrzeni kilku wieków, a już zwłaszcza w minionym, ryby takie jak leszcz, karaś czy szczupak. Do spółki ze śledziem dominuje w wigilijnym menu, a biorąc pod uwagę ceny ryb innych gatunków i nasze przywiązanie do tradycji, ten duet może jeszcze przez długie lata dostarczać nam bogactwa kulinarnych doznań.
JB
Fot. archiwum
Pliki dźwiękowe
23.12.2024 Kalkulator





![Choinki zeszły w mgnieniu oka. Mieszkańcy pomagają choremu Franiowi [ZDJĘCIA] 5 EAttachments9201655e9a973e311b186f88a367a6f9539e3bd xl](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2025/12/EAttachments9201655e9a973e311b186f88a367a6f9539e3bd_xl-350x250.jpg)
![Zdecydowało pięć minut. Remis Motoru Lublin na jubileusz [ZDJĘCIA] 6 EAttachments9201916b24fb5df05345bf9eaefc60d98541a53 xl](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2025/12/EAttachments9201916b24fb5df05345bf9eaefc60d98541a53_xl-350x250.jpg)




