Większość z nas nie wyobraża sobie wigilijnego stołu bez potraw z karpia. Zdecydowanie wyparł on na przestrzeni kilku wieków, a już zwłaszcza w minionym, ryby takie jak leszcz, karaś czy szczupak. Do spółki ze śledziem dominuje w wigilijnym menu, a biorąc pod uwagę ceny ryb innych gatunków i nasze przywiązanie do tradycji, ten duet może jeszcze przez długie lata dostarczać nam bogactwa kulinarnych doznań.
JB
Fot. archiwum
Pliki dźwiękowe
23.12.2024 Kalkulator



!["Otuleni Dobrem". Uczestnicy wydziergali kilkaset czapek i szalików [ZDJĘCIA] 3 EAttachments9184818ae3dc2e1bfcf8e4e997a0ce132539f9c xl](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2025/12/EAttachments9184818ae3dc2e1bfcf8e4e997a0ce132539f9c_xl-350x250.jpg)







