Wieloletni słuchacze Radia Lublin z pewnością pamiętają jej głos. Dziś Edyta Łysiak prowadzi gospodarstwo agroturystyczne pod Kazimierzem Dolnym. Jest mistrzynią kuchni lubelskiej, a jej specjalnością są pierogi z bobem w cieniutkim cieście. Stawia na rozwój i właśnie kończy kolejny kurs, który pozwala dary natury wykorzystać i w kuchni, i w kosmetyce. O swoich pasjach do radiowego mikrofonu Agnieszki Krawiec mówi Edyta Łysiak.
Fot. AKr
Pliki dźwiękowe
01.05.2024 Hobbici. Z Lubelskiego





![Choinki zeszły w mgnieniu oka. Mieszkańcy pomagają choremu Franiowi [ZDJĘCIA] 5 EAttachments9201655e9a973e311b186f88a367a6f9539e3bd xl](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2025/12/EAttachments9201655e9a973e311b186f88a367a6f9539e3bd_xl-350x250.jpg)
![Zdecydowało pięć minut. Remis Motoru Lublin na jubileusz [ZDJĘCIA] 6 EAttachments9201916b24fb5df05345bf9eaefc60d98541a53 xl](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2025/12/EAttachments9201916b24fb5df05345bf9eaefc60d98541a53_xl-350x250.jpg)



![Majówka w mundurze. Zwiedzanie i pokazy w Muzeum Zamoyskich [ZDJĘCIA] 10 AGATKA](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2024/05/dsc_0048-2024-05-01-135707-75x75.jpg)
