Podstawowe elementy ograniczające marnowanie żywności przez konsumentów to planowanie i kupowanie takiej ilości jedzenia, jaką jesteśmy w stanie spożyć. Najczęściej w naszych domach marnują się produkty z krótkim terminem przydatności – warzywa i owoce, mięso, ale przede wszystkim pieczywo. Dlatego przygotowując posiłki warto wykorzystywać też to, co można wykorzystać jeszcze raz.
Fot. pexels.com
Pliki dźwiękowe
28.08.2024 Na zdrowie





![Historia poprzez zabawę. Gry edukacyjne w Lublinie [ZDJĘCIA] 6 EAttachments9068882c8eef3bcdd96f0d38018c162ba574a60 xl](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2025/11/EAttachments9068882c8eef3bcdd96f0d38018c162ba574a60_xl-350x250.jpg)


![Powstańcy styczniowi w skansenie. Widowisko w Święto Niepodległości [ZDJĘCIA] 9 EAttachments9068940e10f87f2208221a0581934adea267ff8 xl](https://radio.lublin.pl/wp-content/uploads/2025/11/EAttachments9068940e10f87f2208221a0581934adea267ff8_xl-350x250.jpg)
