„Poli kala” znaczy po grecku „bardzo dobrze”. Bardzo dobrze gotuje i odtwarza tradycyjne greckie i kreteńskie potrawy Aleksandra Brudzińska, autorka bloga polikala.com i księgi kulinarnej „Trapezi – wokół kreteńskiego stołu”.
Olę poznałam kilka lat temu przez Instagram i miałam przyjemność rozmawiać z nią o greckiej kuchni na antenie Radia Lublin. To był trudny, pandemiczny czas. I po trzech latach internetowego obserwowania siebie nawzajem nadeszłą pora, by Aleksandrę Brudzińską i Tomasza Terleckiego poznać na żywo i… trochę kreteńskich smaków oraz kreteńskiego słońca dostarczyć słuchaczom Radia Lublin.
Skąd się w życiu Oli i Tomka wzięła Kreta? Jak żyje się w małej wsi na wyspie? Co posmakowało Robertowi Makłowiczowi w kuchni Oli?
Zapraszam w niedzielę po 12:00.
Agnieszka Krawiec, do usłyszenia.
Fot. nadesłane