Kulinarne pomysły na Sylwestra. Co przygotować dla gości?

wrap 6305489 1280 2023 12 31 162831

Przed nami Sylwester. Wielu z nas spędzi go na organizowanych spontanicznie domówkach.

Bożena Kałabun z Cicibora Dużego od lat takie przyjęcia urządza w swoim domu. Zdradza, jakie potrawy można na nie przygotować dość szybko. – Można zrobić ciasto francuskie nadziewane np. pieczarkami, można zrobić tortillki. Kupuje się w sklepie gotowe naleśniki, tam idzie sałata, wędlina, ogórek, żółty ser. Zawijamy, kroimy i już jest przystawka. Można zrobić jakieś koreczki – z sera, z oliwek, jeżeli ktoś lubi. A nawet można z owoców. Jakaś sałatka ze szpinakiem, boczkiem, serem feta.

CZYTAJ: Jak spędzić Sylwestra na Lubelszczyźnie?

Sylwester w tym roku przypada w niedzielę.

MaT / opr. WM

Fot. pixabay.com

 

Exit mobile version