Ciasto drożdżowe bez tajemnic. Dziś warsztaty kulinarne dla dzieci w Lublinie

380362772 657985526171329 1186317398793868785 n 2023 11 04 125844

Pizza, ciasto drożdżowe czy bułki – w Lublinie trwają warsztaty kulinarne dla dzieci. Uczestnicy zajęć swoje dania wykonują pod czujnym okiem szefów kuchni.

– Robimy teraz drożdżówki i ciasto na kruszonkę. Chyba ubijanie tej kruszonki jest najcięższe – opowiadają dzieci. – Ja bardzo lubię gotować. To jest dla nas zabawa i dobrze się tu czujemy.

CZYTAJ: Bajkowa kraina światła w Lublinie otwarta [ZDJĘCIA, FILM]

– Temperatura, czas pracy, czystość i przede wszystkim uczestnicy mają się świetnie bawić przy tym – mówi Marcin Szulej, szef kuchni hotelu Arche. – To jest najważniejsze dla dzieci. Dzieci lubią, kiedy to ciasto zaczyna pracować, jest miękkie i można je uformować. Nie każdy rodzic ma czas, żeby z dzieckiem siąść i zrobić ciasto, pączki czy nawet ciasto drożdżowe, które wbrew pozorom nie jest takie łatwe do zrobienia.

Warsztaty prowadzone są w ramach Programu „Rodzina Trzy Plus” i skierowane są do dzieci w wieku od 8 do 13 lat. 
Zajęcia pod hasłem „Kreacje Kulinarne” przy ul. Zamojskiej w Lublinie odbywają się dziś (04.11) i potrwają do godziny 17.00. 

MaTo / opr. LisA

Fot. Tomasz Maczulski

Exit mobile version